Експедиції та виїздні семінари

Значне місце у навчальному процесі займає поглиблення знань з курсів “Фотограмметрія та ДЗ”, “Геодезична астрономія”, “Електронні геодезичні прилади та GPS технології”, “Науково-дослідна робота в геодезії”. Із цією метою, двічі на рік проводяться виізні семінари зі студентами старших курсів нашої спеціальності.

Третя кафедральна експедиція – г. Верхріччя, 2017

Друга кафедральна експедиція – г. Томнатик, 2016

Перша кафедральна експедиція – г. Берда, 2015

Науково-геодезична експедиція на гору Берда (14 жовтня 2015 р.)

Обстеженя та відновленя державного геодезичного пункту другого класу “Васловівці” 14 жовтня 2015 року  викладачі та учасники наукового гуртка «Меридіан» кафедри геодезії, картографії та управління територіями провели першу науково-геодезичну експедицію на горі Берда. Відшукування геодезичного пункту здійснювалося за допомогою польових досліджень із застосуванням GPS-спостережень та використанням планово-картографічних матеріалів й геопорталу “ДГМ України”.

Науково-практичний семінар “Геодезичне забезпечення Буковинських Карпат. Сучасний стан та перспективи” гора Яровиця (7-8 жовтня 2016 р.)

Польове обстеження геодезичного пункту другого класу “Джерело”.

викладачі та учасники наукового гуртка «Меридіан» кафедри геодезії, картографії та управління територіями здійснили Яке було здійснено в рамках науково-практичного семінару  Відшукування геодезичного пункту здійснювалося за допомогою польових досліджень із застосуванням GPS-спостережень та використанням планово-картографічних матеріалів й геопорталу “ДГМ України”. За результатами обстеження встановлено, що стан геодезичного пункту “Джерело”, розташованого на гірській вершині Яровиця (1556 м), є незадовільним. Піраміда, що позначала його розташування та дозволяла виконувати кутові спостереження на пункт – знищена, а верхній центр геодезичного пункту втрачений.Визначити місцерозташування нижнього центру не вдалося. Другий день семінару включав географо-краєзнавчу екскурсію територією Яловичорського гірського масиву, через перевал Семенчук із відвідуванням Шепітського водоспаду.

Науково-практичний семінар «Стан та перспективи формування і розвитку Державної геодезичної мережі України” 20-21 жовтня 2017 року

Польове обстеження геодезичних знаків ІІ класу «Верхріччя» і «Стожок».

За сприяння Управління сім᾽ї і молоді Чернівецької обласної державної адміністрації проведено науково-практичний польовий за маршрутом м. Чернівці – смт. Берегомет – с. Виженка – м. Чернівці. Здійснено Визначено, що геодезичні знаки перебувають у задовільному стані (центри пунктів та орієнтирні пуннкти збережено). Проведено геодезичні вимірювання, щодо відповідності даних з каталогу геодезичних пунктів. Для контролю координат пунктів здійснено GPS-спостереження. По виконанню робіт складено карточки обстеження пунктів та визначено координати та висоти за даними GPS-спостережень пунктів, проведено оцінку точності визначення координат пунктів.

Науково-практичний семінар студентського гуртка «Новітні геодезичні та картографічні технології для підтримки адміністративно-територіальної  реформи ” 18-19 травня 2018 року

Геодезичний моніторинг геодинамічних процесів прибережної смуги Бакотської затоки

За сприяння Управління сім᾽ї і молоді Чернівецької обласної державної адміністрації проведено за маршрутом м. Чернівці – Хотин – смт. Стара Ушиця – кемпінг “Туристичний притулок” – Бакотська затока – К. Подільський – м. Чернівці. Під час проведення семінару здійснено експедиційне дослідження існуючого стану геодезичної основи на території новостворених ОТГ Чернівецької та Хмельницької областей; здійснено новітніми геодезичними приладами; проведено практичні тренінги із засвоєння матеріалу з курсів “Вища геодезія”, “Геодезична астрономія”, “Електронні геодезичні прилади та GPS технології”, “Науково-дослідна робота в геодезії”.

Студентський дослідницький топографо-геодезичний квест-тренінг “Буковинська осінь”  02-03 листопада 2018 року

Учасники квест-тренінгу

проведено за маршрутом м. Чернівці  –  м. Сторожинець  –  смт. Берегомет  – с. Багна – «Вижницький планетарій»  – м. Вижниця – ур. Виженка – с. Черешенька – п. ДГМ «Забережна» – ур. Гропа – с. Чорогузи – м. Вашківці – м. Чернівці. Під час семінару проведено : на основі обстеження та оновлення геодезичних пунктів; інженерні вишукування і тренінги у сфері геодезії, картографії й землеустрою при застосуванні новітніх програмно-апаратних засобів і технологій; прикладний тренінг з геодезичного моніторингу геодинамічних процесів на прикладі зсувів урочища Гропа с. Чорногузи Вижницького району; геоприв’язка археоастрономічних об’єктів «Вижницького планетарію» та топознімання території при застосуванні мобільних гаджетів і девайсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *